Спокойната нощна почивка е жизненоважна за цялостното здравословно състояние, настроението, тонуса и самочувствието през деня. Около 30% от живота на възрастните индивиди преминава в сън - именно затова средата, в която почиваме нощем, е от толкова решаващо значение за качеството ни на живот. Критичен елемент от тази среда е именно възглавницата, върху която поставяме главата си всяка вечер.

Днес, ние от “Дон Арт” подбрахме за Вас няколко изумителни факта за хигиената на възглавниците, които още веднъж доказват нуждата от използване на професионални услуги за почистване, които да Ви гарантират комфорт, спокойствие и перфектно здраве.

#1 Възглавниците са перфектна среда за живот на акарите

Малките вредители могат да причинят редица алергични реакции, свързани с кожни раздразнения, респираторни проблеми, неспокоен и непълноценен сън. Професионалното почистване с пара и специализирани препарати е един от малкото доказано ефективни методи за борба с акарите, който може да възвърне Вашата сигурност, спокойствие и удобство в собственото Ви легло.

#2 Възглавницата може да бъде дом за стотици алергени

Тъмната и влажна среда създава предпоставки за бактериален растеж и оцеляване на вируси. В комбинация с мъртвите кожни клетки, праха и акумулацията на телесни течности, възглавницата лесно може да се превърне в гореща точка за алергизиране на средата Ви. Нередовното и несъвестно почистване на възглавницата може да провокира или отключи разнообразни алергични прояви, в това число контактен дерматит, екзема, астма, ринит и т.н.

#3 Неотдавна, едно медицинско проучване наблюдава растежа на до 16 вида гъбички във вътрешността на възглавницата

Точно така - повече, отколкото можете да намерите на произволно избрана от Вас четка за зъби. В случай, че не полагате специални грижи за хигиената на възглавницата си поне няколко пъти годишно, това може да доведе до сериозни кожни раздразнения и гъбични инфекции на епидермиса.

Дон Арт почистване на възглавници

#4 Възглавниците са потенциална точка за размножаване на дървеници

Макар и да нападат най-често матрака, рамката и таблата на леглото, дървениците всъщност снасят голяма част от своите яйца именно във вътрешността на възглавницата, откъдето започва да се разпростира заразата. В този случай, професионалното почистване на възглавницата е единствения сигурен начин да се отървете от вредителите без да се налага да изхвърляте спалните си принадлежности.

#5 Професионалното почистване е сигурно и безопасно

Сертифицираните фирми за почистване на дрехи, обувки, аксесоари, одеяла и възглавници гарантират неутрализиране на над 99% от механичните и биологични замърсявания както по повърхността, така и във вътрешността на възглавницата. В допълнение към безупречния резултат по отношение на хигиената, професионалното почистване на възглавници гарантира също така максимална безопасност за формата и вида на самата възглавница. Независимо дали е изработена от пяна, пух или друг материал - тя ще бъде третирана според индивидуалните си специфики с цел постигане на оптимален краен резултат.