Замисляли ли сте се, че човек прекарва средно ⅓ от живота си в сън? В този ред на мисли, хигиената на матрака, възглавниците, завивките и спалното бельо реално имат по-голямо значение за здравето ни, отколкото сме свикнали да им отреждаме.

След като скоро поговорихме подробно за професионалното почистване на възглавници (линк), днес ще Ви разкажем за следващата стъпка в мисия “здравословен сън” - хигиената на одеялото.

Огромните юргани и двойните олекотени завивки, които не се побират в домашната Ви пералня, не бива да бъдат занемярявани. Те акумулират голямо количество прах, алергени, бактерии и акари, които постепенно започват да оказват влияние върху здравето и качеството на съня Ви. Как обаче да се справите с поддръжката им?

Обективно погледнато, професионалното почистване е единствения начин за ефективно хигиенизиране на плътни и обемни спални принадлежности, в случай, че нямате индустриално оборудване у дома си. Ето и всичко, което ние от “Дон Арт” имаме да Ви разкажем за почистването на одеяла и завивки.

Дон Арт химическо чистене на одеяла и завивки

Какво представлява процедурата по професионално почистване на одеяла и завивки?

Както скоро обяснихме, химическото почистване представлява метод за хигиенизация, в който не се използва вода. Вместо нея, експертите работят със специално подбрани препарати, съответстващи на вида и състоянието на третираната тъкан. Това е отличен начин за третиране на одеяла и завивки, но определено не е единствения начин.

Според материята, степента на замърсяването и инструкциите на производителя, почистването на одеяла може да заложи на няколко различни подхода. Те включват както специализирано химическо почистване, така и стандартно изпиране с вода и професионален перилен препарат. Част от работата на специалистите е да определят кой метод би бил най-безопасен, ефективен и подходящ за всеки индивидуален случай преди да пристъпят към работа.

Във всички сценарии, професионалното почистване преминава през няколко фази:

Екипът на “Дон Арт” се стреми да доставя максимално прозрачна, гъвкава и персонализирана услуга. Ние ще отговорим на въпросите Ви и ще Ви дадем всички подробности, които евентуално биха Ви интересували - бързо, лесно и безпроблемно.

Дон Арт химическо чистене на одеяла и завивки

Видове одеяла и завивки, които могат да се третират професионално и безопасно

В каталога с услуги на “Дон Арт” ще намерите голямо разнообразие от одеяла и завивки, които могат да бъдат почистени бързо, качествено и професионално. Нашите компетенции включват професионалното хигиенизиране на:

  • Одеяла със и без пълнеж, изработени от всички видове тъкани - обикновен и пениран памук, ранфорс, вълна, полиестер, акрил, микрофибър, коприна и т.н.
  • Олекотени завивки с различна дебелина и плътност;
  • Пухени завивки с изкуствен или естествен пълнеж;

В комбинация с гореизброените, ние почистваме всички видове спално бельо, включително възглавници, калъфи и протектори за матрак, покривала за легло и декоративен текстил.

От какво зависи цената за професионално почистване на одеяла и завивки?

Изчислявайки дължимата сума за услугата “почистване на одеяло”, ние ще вземем предвид следните детайли:

Подробния ценоразпис за услугите на “Дон Арт” можете да видите тук, а при допълнително възникнали въпроси - не се колебайте да се свържете с нас на посочените в сайта ни контакти.