Дон Арт почистване на ски екипировка

Когато зимният спортен сезон приключи е време да приберете ски екипировката си и да я съхраните в перфектно състояние за следващата зима. За целта, разбира се, първо следва да я почистите. Това е един много деликатен момент, защото, ако използвате неподходящи или твърде агресивни препарати, можете безнадеждно да я съсипете.

Затова днес в блога на “Дон Арт” ще поговорим за особеностите при почистването на ски екипировката и ще Ви дадем няколко полезни съвета как да избегнете грешките, за да осигурите дълъг и пълноценен живот на ски екипировката си.

С какво почистването на ски екипировка се различава от почистването на обикновени дрехи?

На първо място, почистващите препарати, използвани за почистване на ски екипировка трябва да са неутрални и течни, а не в прахообразно състояние.

Също така, никога не използвайте омекотители при прането, тъй като те съдържат мазнини, които могат да затворят порите и да влошат дишането на специалните тъкани, предназначени да улавят топлината и да изсушават потта и влагата.

Водонепромокаемите якета и панталони, произведени с така наречената мембранна технология като Gore-tex, Polartec, DWR (Durable Water Repellent) и други подобни, предназначени за каране на ски, снегоходи и зимно колоездене, трябва да се перат възможно по-рядко. Тоест, не след всяка употреба, а само в края на сезона, веднъж годишно и след това евентуално само при необходимост. Всички тези предпазни мерки трябва да се спазват, тъй като има вероятност да се наруши водоустойчивостта им.

Прането следва да става с неутрални течни препарати и при температура, не по-висока от 30 градуса по Целзий. Ски екипировката винаги трябва да се пере отделно от другите стандартни дрехи като дънки, ризи и други подобни.

Дон Арт почистване на ски екипировка

Как да почистите ски каска?

Влагата и потта са най-сериозното предизвикателство за ски каските. Често, в края на сезона можете да доловите от тях дори наченки на неприятна миризма, която се образува постепенно от наслагването на потта и микроорганизмите.

Отделянето на вътрешния слой на ски каската и измиването ѝ не е добра идея. За премахване на миризмите, можете да поръсите малко сода за хляб вътре в самата каска. А за качествена хигиенизация е добре да се обърнете към фирми, които предлагат професионално химическо почистване на ски екипировка.

Как да почистите ски обувките?

Ски обувките могат да придобият далеч по-силна миризма с натрупването на влага, пот и бактерии, в сравнение с каската и всички останали части от ски екипировката. Затова съществуват специализирани химически услуги, подходящи точно при такива ситуации. Там почистването се извършва с модерни и ефективни средства, които са в състояние да премахнат неприятната миризма трайно и да предотвратят появата ѝ до края на следващия сезон.

Защо да изберем химическо почистване на ски екипировката?

Дон Арт импрегниране на екипировка

На първо място, заради пълната безопасност на Вашите ценни аксесоари за зимен спорт. При професионалното химическо почистване няма вероятност тъканите да загубят вида или свойствата си, което не може да се каже за прането в домашни условия. Още една много основателна причина да се използват услугите на професионалистите е това, че за ски екипировките съществуват повишени хигиенни изисквания. Тоест, това е единственият начин да си гарантирате здравословно и комфортно облекло и оборудване.

В сайта на “Дон Арт” можете да разгледате подробно различните услуги, свързани с почистване на ски обувки и екипировка, както и съответния ценоразпис за тях. Вече повече от 25 години, ние успяваме да предложим най-качествените услуги в сферата на професионалното химическо чистене, пране и боядисване на дрехи от кожа и текстил.

Поръчка можете да направите много лесно, само с помощта на един единствен бутон. Доставчик от компанията ще ви посети и ще приеме лично Вашата ски и сноуборд екипировка, която се нуждае от почистване, за да бъде приведена в изряден вид възможно най-бързо.